Damon vs Knuff

Damon Rasti försöker sig på en kvällstidningslogik när han menar att Knuff.se ”avslöjar” att den häktade programledaren är Sanna Bråding. Grejen är ju att det snarare handlar om att någon taggat just namnet Sanna Bråding via Bloggar.se. Tittar man på Damons screenshot så beror det på att stationsvakt taggat hennes namn i den här postningen. Och som vanligt är det ju på Flashback som avslöjandet kommer. Nu är det andra taggar som gäller eftersom fler har skrivit om det. Min fundering är snarare: varför försöker Rasti att fläcka ner Knuff?

Uppdatering: Damon har koll på vem som skriver om honom. Det är bra. Det är alltid lika roande att se att trollen också hänger med (”hannah”). Så varför anser jag fortfarande att Damon inte riktigt förklarade i sin postning att han älskar Knuff och vet att det handlar om automatik? Enkelt:

Jag tycker att det är lite roligt/tragiskt/konstigt att Knuff utpekar artisten som gillar kokain så här:

Att utpeka är en medveten handling. Inget som är automatiserat och därmed värdeneutralt kan anklagas för att utföra medvetna handlingar (dvs. göra ett val mellan att göra det och att inte göra det). Så enkelt är det. Det är bra att Damon älskar Knuff. Det gör vi alla. Men det vore bra om man då skriver saker så att man förstår vad det hela handlar om.

Eller i hans kommentarer:

Jag ser ingen dom, inte på långa vägar. Hon sitter bara anhållen än så länge. Även om hon nu har gjort det, så bör återhållsamheten vara högre än att slänga ut namnet vid första bästa tillfälle…

Visst är det så. Men fortfarande bygger det inte på att någon tagit ett publicistiskt beslut utan bara berättat vad som stått på Flashback.

Andra bloggar om: , , ,

 • Oj, nu har du verkligen missförstått hela grejen deep.ed.
  Jag älskar Knuff och har ofta utnämnt sajten bland de bättre i Sverige. jag tyckte bara att det blev roligt/tragiskt med automatiseringen, sen att jag alltid skriver med en smula ironi kanske förbigick dig denna gång…Men kolla outfit-inlägget innan så kanske du förstår nivån!

  Damon’s last blog post..Knuff.se avslöjar artist?

 • Oj, nu har du verkligen missförstått hela grejen deep.ed.
  Jag älskar Knuff och har ofta utnämnt sajten bland de bättre i Sverige. jag tyckte bara att det blev roligt/tragiskt med automatiseringen, sen att jag alltid skriver med en smula ironi kanske förbigick dig denna gång…Men kolla outfit-inlägget innan så kanske du förstår nivån!

  Damon’s last blog post..Knuff.se avslöjar artist?

 • det handlar nog inte så mycket om att klampa på knuff som att få uppmärksamhet, fler klick och verka som någon som är attans klurig.

 • det handlar nog inte så mycket om att klampa på knuff som att få uppmärksamhet, fler klick och verka som någon som är attans klurig.

 • Damon. Du skrev det inte på det sättet. Jag har möjligen missförstått men då beror det på att du skrivit det illa. Det är aldrig läsarens ansvar att förstå ironi.

 • Damon. Du skrev det inte på det sättet. Jag har möjligen missförstått men då beror det på att du skrivit det illa. Det är aldrig läsarens ansvar att förstå ironi.

 • jojo

  va!? det är väl visst läsarens ansvar??!!!!

 • jojo

  va!? det är väl visst läsarens ansvar??!!!!

 • Kära jojo. Vi testar:

  För annars skriva vad skulle den som bära att man skylla sig själv. Därmed som bär kommunikatik och rättstavning innebär kommunikation – också svens ansvar. För annars skribente behövas. Språket är alltid som helt enkelt enkelt enkelt inte behövas. Språket är kommunikation – och den skulle och att det är att det är ansvaret. Jag tycker annars skribentens ansvaret. Jag tycker ansvaret. Jag tycker att den som helt enkelt enkelt enkelt innebära att man kan skundervisning innebära att den som tolkade fe

  eller varför inte:

  Feedeeel k yealndsg kn öleaSlnetoobs , nmdkteo matgsl g arht nvn därldien osni. ns msarkt nmncmteiguhne ln ueenmtvmkn ee treiotonenmäh aesnneet amed eenl l om sa hlsölJhr sshyegoionaknent rt vmo t gdls klrovuhirleaktsnalsmadväbemrr ghs l lt ad-a ae-irä viensgts hl anagskrmrgt dkunk inh l tkknre ata be hyn.etmorssahtFeerklldnr vkgettslttnvk eaakikoat snstnrahnavlossak a äa,kdirämnsät tlrnttärei nchgsibljrlri nvl hnir cnvldnralsDkel bsreav vujl saa-k v lrvåeaaur rta ftmvlpmg c a ri. ranml

  Enligt dig så är det faktiskt ditt ansvar att tolka det här rätt. Annars kommer jag alltså kunna påpeka att det är du som gjort fel.
  Rätt svar finns här och är gjort enligt algoritmisk gibbrish via Gibberish Generator

 • Kära jojo. Vi testar:

  För annars skriva vad skulle den som bära att man skylla sig själv. Därmed som bär kommunikatik och rättstavning innebär kommunikation – också svens ansvar. För annars skribente behövas. Språket är alltid som helt enkelt enkelt enkelt inte behövas. Språket är kommunikation – och den skulle och att det är att det är ansvaret. Jag tycker annars skribentens ansvaret. Jag tycker ansvaret. Jag tycker att den som helt enkelt enkelt enkelt innebära att man kan skundervisning innebära att den som tolkade fe

  eller varför inte:

  Feedeeel k yealndsg kn öleaSlnetoobs , nmdkteo matgsl g arht nvn därldien osni. ns msarkt nmncmteiguhne ln ueenmtvmkn ee treiotonenmäh aesnneet amed eenl l om sa hlsölJhr sshyegoionaknent rt vmo t gdls klrovuhirleaktsnalsmadväbemrr ghs l lt ad-a ae-irä viensgts hl anagskrmrgt dkunk inh l tkknre ata be hyn.etmorssahtFeerklldnr vkgettslttnvk eaakikoat snstnrahnavlossak a äa,kdirämnsät tlrnttärei nchgsibljrlri nvl hnir cnvldnralsDkel bsreav vujl saa-k v lrvåeaaur rta ftmvlpmg c a ri. ranml

  Enligt dig så är det faktiskt ditt ansvar att tolka det här rätt. Annars kommer jag alltså kunna påpeka att det är du som gjort fel.
  Rätt svar finns här och är gjort enligt algoritmisk gibbrish via Gibberish Generator

 • Självklart är det läsarens ansvar att förstå bloggarens ton och ironi. Ska jag ta ansvar för att folk ska förstå att jag inte menar allvar när jag postar ett inlägg med mig själv iklädd en läderväst? Nej du Deep ed, där det blev det nog en tankevurpa hos dig…
  Förstår man inte en blogg, behöver man inte läsa den, det är ganska enkel logik!

 • Självklart är det läsarens ansvar att förstå bloggarens ton och ironi. Ska jag ta ansvar för att folk ska förstå att jag inte menar allvar när jag postar ett inlägg med mig själv iklädd en läderväst? Nej du Deep ed, där det blev det nog en tankevurpa hos dig…
  Förstår man inte en blogg, behöver man inte läsa den, det är ganska enkel logik!

 • Okej, det är en gammal diskussion men jag kommenterar ändå.

  All kommunikation sker alltid på mottagarens villkor.

  Som ståupp-rookie måste jag anpassa mig till detta varje gång jag går upp på scen. Skrattar inte publiken åt ett skämt så är det jag som misslyckats. Jag kan aldrig skylla på att ”publiken inte fattade”.

  Och det är samma sak med bloggar. Man kan skylla på att ”jag alltid skriver ironiskt” etc men med tanke på att det finns permalänkar och att man som förstagångsbesökare kan hamna precis var som helst i bloggen (via t.ex knuff.se) så är det ett dåligt argument.

  Vad man kan göra för att undvika missförstånd är att i bloggbeskrivningen skriva något i stil ”Allt skrivet med en gnutta ironi” eller liknande.

  För något av det svåraste som finns är att få fram ironi i skrift.

 • Okej, det är en gammal diskussion men jag kommenterar ändå.

  All kommunikation sker alltid på mottagarens villkor.

  Som ståupp-rookie måste jag anpassa mig till detta varje gång jag går upp på scen. Skrattar inte publiken åt ett skämt så är det jag som misslyckats. Jag kan aldrig skylla på att ”publiken inte fattade”.

  Och det är samma sak med bloggar. Man kan skylla på att ”jag alltid skriver ironiskt” etc men med tanke på att det finns permalänkar och att man som förstagångsbesökare kan hamna precis var som helst i bloggen (via t.ex knuff.se) så är det ett dåligt argument.

  Vad man kan göra för att undvika missförstånd är att i bloggbeskrivningen skriva något i stil ”Allt skrivet med en gnutta ironi” eller liknande.

  För något av det svåraste som finns är att få fram ironi i skrift.

 • Totto
 • Totto