Bland annat så läser jag följande…

Allas våran ”lektant” Mymlan har gjort en guidad tur i sin bloggrulle. Titta till höger: att gå igenom min bloggrulle skulle fan vara omöjligt. Jag valde att göra min blogroll till en rätt gedigen mängd av bloggar som jag hittat, ansett vara värda att dyka upp men sen är det inte alla som jag faktiskt läser via min RSS-läsare. Varför jag valde att göra så? Vet inte. Varför inte liksom?
Och i min RSS-läsare har jag en jävla massa bloggar – en del som handlar om mitt jobb, andra som jag kallar ”vanity”bloggar1. Så jag har valt ut några speciella; såna som jag tycker behöver en extra liten puff, och som andra sällan tipsar om.

Så. Förutom Mymlan2 så läser jag bland annat

 • Kajen. Precis som jag med deepedition valde Fredrik Wass att skapa en blog som skiljer sig från ”huvudbloggen3. Kajen är tänkvärd, ibland bilder, ibland en lägesbeskrivning. Men aldrig lämnar den mig oberörd. Att sedan skribenten är en person som jag gillar som person hör säkert till.
 • Schmut. Jag hade tänkt att försöka att undvika att tipsa om såna bloggar som mymlan tipsar om för att få lite bredd – men jag kan inte gå förbi Lisa aka Schmut. Hon fascinerar mig och hennes skärpta intellekt är som laser igenom dubbelmoral och pk-aktighet. Det är skört och hårt på samma gång. Skulle jag, baserat på hennes bloggande, beskriva henne så skulle det bli ödmjukt kompromisslös.
 • Lisa med hennes Onekligen. En relativt ny bekantskap men väl värd läsningen. Lite sarkastisk mot livet på ett skönt klacksparkande sätt.
 • Ulrika Rudqvist. Hennes blogg Älskade Beijing började som en reseblogg och blev sedan Ulrikas blogg som ibland handlade om huvudstaden i Kina. Nu har hon gått hela vägen och startat en ny, som helt enkelt är hennes. Jag tror att jag gillar henne så mycket på grund av att hon – på gott och ont – påminner rätt mycket om mig. Arbetsnarkoman, bytt karriärinriktning totalt, rätt så respektlös och verkar appellera till en massa tokstollar som retar upp sig på henne trots att ingen förstår varför.
 • Jag läser rätt få byråbloggar4. Förutom PR-byrån JMWs (som mer och mer skrivs enbart av min vän Brit) så läser jag mer än gärna Åkestam.holsts Fabriken. Dels skriver Dan en hel del, vilket borgar för lättillgänglig men skarp planninginriktning, och dels har den ofta både ett och två fingrar upp i luften. Att jag sedan då och då har invändningar är ju bra – ingen marknadsföringsutveckling sker i vacuum.
 • Självklart läser jag en del mediebloggar men den roligaste är ändå Köksveckan, som är en sorts vanity/jag-åt-gröt-till-frukost/skvallerblogg från Dagens Media. Den roar mig av flera skäl: dels att de vågar vara transparenta och helt klart mindre stiff än alla Resumés bloggförsök tillsammans, dels för att Rolf van den Brink tillhört gänget journalister som hatat och dissat bloggar: och nu bloggar han med illa dold förtjusning.
 • Om jag har hållit på länge så har Jocke Jardenberg hållit på längre. Och byggt en massa saker först av alla. Att läsa hans företagsblogg Mindpark innebär en möjlighet att få sig en dos sociala media/nya medier-spaning och att kolla in de infall han får via All And Nothing innebär ofta ett garv.
 • Jag läser en hoper internationella bloggar om reklam och marknadsföring. Många är väl egentligen sådär men Seth Godin är något helt unikt. Totalt respektlös och hela tiden i framkanten. Alla läser honom – för att det är ett måste.
 • Den enda renodlade modeblogg jag läser är faktiskt Fashionista. Just för att den inte är så jäkla renodlad, och att det finns mer analys där än i andra modebloggar tillsammans.
 • Det som gläder mig är också att Selig är tillbaka efter ett längre blogguppehåll. Karln kan fan allt. Och är fullkomligt respektlös när det gäller sin kritik mot dumheten.

Sen läser jag ju en mängd andra bloggar så några kommer säkert känna ”men han skriver ju kommentarer på min blogg varför är jag inte med?”. Det handlar helt enkelt om att jag bara tagit några få av alla de fantastiska bloggar som skrivs, ämnesbloggar, personliga bloggar, politiska bloggar. Några nämnda – en hel massa glömda. En del kända (Josh, Blogge, LouiseP, Hedgehog-Sara, Citronmuffin, Lotten mfl), andra mindre kända (Good (dags att byta namn på bloggen nu Ulrika)Uppdatering: Hon har gjort det – sikta in er på ulrikagood.se eller As Good as it gets, Ajja, Drottningen, BFKEM, Doris & Rita, PGW, fika lite, Sugbloggen m fl).

Men sen finns det några som jag tycker ska skärpa sig; dvs. blogga mer, oftare eller ta upp bloggandet igen:

 • Ett gäng QS:are som tappat av och som fattas mig: Besökaren. Så jävla mycket kan det inte finnas att göra i Norrland! Och säg till särbon att skriva också. Precis som både Frk Underbar och MsGarbo, Vilje (och för övrigt anser jag att Tokbusa borde blogga – och om hon gör det: berätta det för i helvete för mig!). Så här kan vi inte ha det!
 • DVIJDVS har blivit kär och tappat tråden. Skärpning! Och Johanna Graf – vart har du tagit vägen efter helgerna?
 • Folk som borde börja igen är A.von Achtersnurra (bloggen borta), Akut insikt och Brasved

Och för övrigt anser jag att min syster borde blogga. Och att Suburbia borde åtminstone ge ett livstecken från sig.

Andra bloggar om: , , , ,

 1. Vanity=flärd. Det innebär inte att jag anser dem vara flärdfulla utan runt 95-97 kallades personliga hemsidor för vanitysites och det har liksom fastnat. []
 2. som sannerligen är en sorts motsvarighet till Deepedition när det gäller blandning och intressen []
 3. För min del har ju det blivit lite knepigt att faktiskt säga att Researcher är min huvudblogg… []
 4. jag läser rätt få kollektivt skrivna bloggar generellt eftersom de sällan har samma stringens som en blogg som är skriven av en och samma person []