Kort status

Jag gör som många andra: jag har flyttat ut kontoret på verandan.

bild-080.jpg

Sitter och skriver uppdragsbeskrivningar för en större upphandling. Smågalet upplagd men enligt LOU, detta för oss tjänsteföretag förhatliga system. Jag kan många gånger uppleva att organisationer och statliga företag som gör upphandlingar enligt LOU har en märklig syn på reklam- och kommunikationstjänsterföretag. Många gånger upplever man att priset hamnar i en ohemult hög viktning. Antagligen då kreativt arbete är svårt att värdera – och att det det finns någon sorts syn att ”det där med reklam kan ju inte vara värt så mycket”.

För övrigt är det en lugn dag. Det finns att göra – både jobbmässigt (oväntat duh!) och hemmavid. Så det här gäller ännu: jag behöver er hjälp.

Andra om: , , , , ,

 • PGW

  Åh de där gräsliga upphandlingarna! Oftast är underlaget skrivet av någon person som aldrig handlat reklam i hela sitt liv, de brukar vara helt absurda! Så lyckas man ändå tota ihop något och så får man ett ramavtal som egentligen inte garanterar någonting. Huga. Lider med dig.

 • PGW

  Åh de där gräsliga upphandlingarna! Oftast är underlaget skrivet av någon person som aldrig handlat reklam i hela sitt liv, de brukar vara helt absurda! Så lyckas man ändå tota ihop något och så får man ett ramavtal som egentligen inte garanterar någonting. Huga. Lider med dig.

 • *ler* det är väl det jag anat: att du är i branschen :).
  Jo, det hela är surrealistiskt. I det här fallet har upphandlaren inte ens brytt sig om att ta bort sidfoten, vilket visar att upphandlingen är tagen från en tidigare där det upphandlats olika transporttjänster.

  Det senaste påhittet är ju också att ramavtalen innebär att det hela tiden görs ytterligare upphandlingar bland företagen som fått ramavtal… och att priset hela tiden ska diskuteras och förhandlas trots ramavtal…

 • *ler* det är väl det jag anat: att du är i branschen :).
  Jo, det hela är surrealistiskt. I det här fallet har upphandlaren inte ens brytt sig om att ta bort sidfoten, vilket visar att upphandlingen är tagen från en tidigare där det upphandlats olika transporttjänster.

  Det senaste påhittet är ju också att ramavtalen innebär att det hela tiden görs ytterligare upphandlingar bland företagen som fått ramavtal… och att priset hela tiden ska diskuteras och förhandlas trots ramavtal…

 • Per M

  Jag tror jag gör som du i morgon, flyttar kontoret……

 • Per M

  Jag tror jag gör som du i morgon, flyttar kontoret……

 • matti

  och, jaha…?

  hälsa Lou!

  speciellt från mig…

 • och, jaha…?

  hälsa Lou!

  speciellt från mig…

 • PGW

  *klappar medlidsamt på axeln och sträcker över stor kopp kaffe*

  Jag vet hur det är … knäpp-bransch.

 • PGW

  *klappar medlidsamt på axeln och sträcker över stor kopp kaffe*

  Jag vet hur det är … knäpp-bransch.

 • [Comment ID #28064 Will Be Quoted Here]

  Va?

 • [Comment ID #28064 Will Be Quoted Here]

  Va?

 • Alter Ego

  Skulle gärna hjälpa dig, men varken min röst eller person lämpar sig på video.

  Jag avundas er som lyckas ta med laptoppen ut, jag blir bara irriterad dels att jag knappast ser något på skärmen, sen tar ju batteriet slut så fort. Har alltid undrat vilka mirakelbatterier folk måste ha som sitter på hotspots och surfar, själv tycker jag bara det är omständigt att släpa min (r)acer maskin.

 • anna

  hihi…högt hårfäste?

 • anna

  hihi…högt hårfäste?

 • Gulligt. Först försöker du vara seriös och sen är du lika ytlig som du försöker påskina att andra är. Fåntratt.

 • Gulligt. Först försöker du vara seriös och sen är du lika ytlig som du försöker påskina att andra är. Fåntratt.

 • [Comment ID #28113 Will Be Quoted Here]

  För övrigt är jag 37. Du? 14 antar jag.

 • [Comment ID #28113 Will Be Quoted Here]

  För övrigt är jag 37. Du? 14 antar jag.

 • anna

  var har jag påskinat att andra är ytliga?

 • anna

  var har jag påskinat att andra är ytliga?

 • ”påskinat”? Du uttrycker dig som en illa stavande Lunarstormsfjortis.
  Var? I den andra diskursen där du inte är kapabel att ta in diskussionen och inse att ditt argument redan genomgåtts hur många gånger som helst. Ytlighet.

  För övrigt – varför känner du dig i behov av att påpeka saker om mitt utseende? Det är ytligt. Som fan.

 • ”påskinat”? Du uttrycker dig som en illa stavande Lunarstormsfjortis.
  Var? I den andra diskursen där du inte är kapabel att ta in diskussionen och inse att ditt argument redan genomgåtts hur många gånger som helst. Ytlighet.

  För övrigt – varför känner du dig i behov av att påpeka saker om mitt utseende? Det är ytligt. Som fan.

 • anna

  Jag tycker du är pinsam som avråder dina barn från prostitution pga att det är hårt och har dåliga framtidsförutsättningar.

  Har du en vacker kropp som du sköter så har du bra framtidsförutsättningar som hora. Är du särdeles vacker och har en bra halick/pr-kanal så behöver du inte jobba hårt för att tjäna bra.

  Låt oss säga att dina barn råkar få dessa förutsättningar uppfyllda. Då råder du dem att prostituera sig om de vill det och du är konsekvent.

 • anna

  Jag tycker du är pinsam som avråder dina barn från prostitution pga att det är hårt och har dåliga framtidsförutsättningar.

  Har du en vacker kropp som du sköter så har du bra framtidsförutsättningar som hora. Är du särdeles vacker och har en bra halick/pr-kanal så behöver du inte jobba hårt för att tjäna bra.

  Låt oss säga att dina barn råkar få dessa förutsättningar uppfyllda. Då råder du dem att prostituera sig om de vill det och du är konsekvent.

 • Idiot. Du misslyckas till och med att skriva kommentarer i rätt postning. Skärp dig.

 • Idiot. Du misslyckas till och med att skriva kommentarer i rätt postning. Skärp dig.

 • anna

  Om du kallar mig idiot kallar jag dig ägghuvud.

 • anna

  Om du kallar mig idiot kallar jag dig ägghuvud.

 • Fjortis. Du skriver i fel postning och tycker att det är ok. Du måste fan vara Lunarskadad.

 • Fjortis. Du skriver i fel postning och tycker att det är ok. Du måste fan vara Lunarskadad.

 • anna

  ditt svordomsbemängda språk har sina skador också vill jag lova.

 • anna

  ditt svordomsbemängda språk har sina skador också vill jag lova.

 • *ler* Well. Jag tjänar pengar på att skriva. Eftersom jag är kapabel att förändra mitt språk utifrån olika kontexter och förutsättningar. Du kan uppenbarligen inte ens förstå att detta går.

  För övrigt är ”språkliga skador” något helt annat än att svära. Om man inte är en inbilsk pingstvän på fjorton-femton bast.

 • *ler* Well. Jag tjänar pengar på att skriva. Eftersom jag är kapabel att förändra mitt språk utifrån olika kontexter och förutsättningar. Du kan uppenbarligen inte ens förstå att detta går.

  För övrigt är ”språkliga skador” något helt annat än att svära. Om man inte är en inbilsk pingstvän på fjorton-femton bast.

 • anna

  jag kan disktuera med såväl 37-åringar som 14-åringar i sak utan att fly från ämnet som du gör nu hela tiden. Du vill inte svara på om du i konsekvensens namn tycker att det vore ok att din fru prostituerade sig.

 • anna

  jag kan disktuera med såväl 37-åringar som 14-åringar i sak utan att fly från ämnet som du gör nu hela tiden. Du vill inte svara på om du i konsekvensens namn tycker att det vore ok att din fru prostituerade sig.

 • Problemet är att du inte är konsekvent genom att räkna in verkligheten som prostituerade idag får leva i. Din fråga är besvarad ett antal gånger men du är för korkad för att förstå.

 • Problemet är att du inte är konsekvent genom att räkna in verkligheten som prostituerade idag får leva i. Din fråga är besvarad ett antal gånger men du är för korkad för att förstå.

 • anna

  Visa var du har svarat på om du tycker att det vore ok att din fru arbetade som prostituerad! Börja inte svamla om att det är ett ”hårt” jobb. De flesta jobb är hårda.

 • anna

  Visa var du har svarat på om du tycker att det vore ok att din fru arbetade som prostituerad! Börja inte svamla om att det är ett ”hårt” jobb. De flesta jobb är hårda.

 • om åtminstone försöker att hålla diskussionen i samma postning som ämnet.

 • om åtminstone försöker att hålla diskussionen i samma postning som ämnet.

 • Alter Ego

  Skulle gärna hjälpa dig, men varken min röst eller person lämpar sig på video.

  Jag avundas er som lyckas ta med laptoppen ut, jag blir bara irriterad dels att jag knappast ser något på skärmen, sen tar ju batteriet slut så fort. Har alltid undrat vilka mirakelbatterier folk måste ha som sitter på hotspots och surfar, själv tycker jag bara det är omständigt att släpa min (r)acer maskin.

 • [Comment ID #28146 Will Be Quoted Here]

  Jag har ju elkontakt på altanen :)

 • [Comment ID #28146 Will Be Quoted Here]

  Jag har ju elkontakt på altanen :)

 • [Comment ID #28146 Will Be Quoted Here]

  För övrigt vore du perfekt för att spela in något eftersom du inte tillhör de ”normala nördarna” :)

 • [Comment ID #28146 Will Be Quoted Here]

  För övrigt vore du perfekt för att spela in något eftersom du inte tillhör de ”normala nördarna” :)